Nieuws

Wereldkampioene veldrijden van 2016 start gloednieuw crossproject om terug op haar oude niveau te komen.

Wereldkampioene veldrijden van 2016 start gloednieuw crossproject om terug op haar oude niveau te komen.

Het zijn mentaal en fysiek zware maanden en jaren geweest voor Thalita de Jong. De wereldkampioene veldrijden van 2016 in Heusden-Zolder sukkelde van de ene blessure in de andere ziekte en brak medio 2017 zelfs met haar ploeg Experza-Footlogix. Overtraind was de diagnose, net als haar generatiegenotes Marianne Vos en Pauline Ferrand-Prévot. Maar nu is het tijd voor iets volledig nieuws.

Chevalmeire Cycling maakt er een statement van om vrouwelijk wielertalent te identificeren en hen aan de hand van professionele begeleiding de kans te bieden zich verder te ontwikkelen en zo de stap verder te zetten tot de absolute wereldtop zowel op de weg als in het veldrijden.

Chevalmeire Cycling wil met het  opstarten van een  cross team de komende jaren uitgroeien tot een absoluut top cyclo cross team. Door een International - nationaal programma te rijden moet het mogelijk zijn om te kunnen concurreren met de top het ganse jaar door.

Met de juiste begeleiding van onze rensters en het maken van de, in de juiste volgorde, genomen stappen moeten we aansluiting kunnen maken met de elite en uitgroeien tot een dames cyclocross team dat tot de wereldtop behoord.

Lees het nieuwsbericht hier.

Geplaatst op 13.12.18